Hvorfor du bør ha SSL-sertifikat for din nettside

SSL er ryggraden av vårt sikre internett og beskytter din sensitive informasjon når den overføres over datanettverk. SSL er avgjørende for å beskytte din nettside, selv når den ikke behandler sensitiv informasjon som betalingsmidler. Den sørger for personvern, kritisk sikkerhet og dataintegrasjon for både nettsiden og brukernes personlige informasjon.

SSL krypterer sensitiv informasjon

Hovedårsaken til hvorfor SSL brukes er for å sikre at sensitiv informasjon som blir sendt over internettet er kryptert, slik at utilsiktede mottakere får tilgang til den. Dette er viktig fordi informasjon du sender over internett er sendt fra datamaskin til datamaskin før det når målserveren. Enhver datamaskin mellom deg og serveren har mulighet til å se sensitiv informasjon dersom den ikke er kryptert med et SSL-sertifikat. Når et SSL-sertifikat brukes, blir informasjonen uleselig for alle utenom serveren du sender informasjonen til. Dette beskytter informasjonen for hackere og identitetstyver.

 

SSL sikrer autentifikasjon

I tillegg til kryptering, et godt SSL-sertifikat gir også autentifikasjon. Dette betyr at du er sikker på at du sender informasjonen til riktig server og ikke til en bedrager som prøver å stjele informasjonen din. Hvorfor er dette viktig? Internettet baseres på at kunder ofte vil sende informasjon gjennom flere datamaskiner. Hvilken som helst av disse kan utgi seg for å være din nettside og lure brukere til å sende dem personlig informasjon. Dette er kun mulig å unngå ved å benytte et SSL-sertifikat fra en troverdig SSL-tilbyder.

 

SSL bygger tillitt

Nettlesere gir visuelle symboler, som et lås-ikon eller en grønn linje, for å forsikre besøkere at tilkoblingen deres er sikker. Dette betyr at brukere vil ha tillitt til nettsiden din når de ser disse symbolene og vil dermed ha mer sannsynlighet for å kjøpe en vare eller tjeneste fra deg. I tillegg kreves det SSL-sertifikat for å akseptere bankkortinformasjon på nettsiden din.

Relaterte nyheter