Effektiv markedsføring med video og visuelt innhold

Dersom du har en god idé, et godt produkt eller en innovativ tjeneste, så er det kun begynnelsen. Den vanskelige delen er å koble sammen merkevaren din med din målgruppe slik at de ønsker å bruke tjenestene dine. Dette blir stadig vanskeligere med tiden. Småbedrifter i 2019 konkurrerer med over 1 milliard andre nettsider og blogger. Hvordan skal man skape synlighet og interesse som leder til salg i dette havet av nettsider?

Innholdsmarkedsføring kan være en av de mest effektive strategiene for å tiltrekke trafikk til din nettside. Det er statistisk sett den formen for markedsføring som har størst avkastning på investering.

 

Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er å utforme og dele innhold som er relevant og verdifullt for målgruppen din. Innholdsmarkedsføring er ofte brukt til å fremheve følelser og problemer som målgruppen møter. Målet er å produsere innhold som er hjelpsomt og verdifullt for publikum.

 

Hva er verdifullt? Det er det målgruppen din som bestemmer. Derfor er det viktig med grundig undersøkelser og forståelse for målgruppen.

 

Verdifullt innhold kan:

  • Svare på et spørsmål
  • Løse et problem
  • Inspirere
  • Fremme en ny idé
  • Gi underholdning

 

Former for innhold

Innholdet som deles kan være i mange former, inkludert video, artikler, studier, infografikk, interaktiv data visualisering, sosiale medier innlegg – rett og slett alle typer innhold du kan tenke deg.

 

Det er en enorm vekst i mengden innhold tilgjengelig på internett og denne veksten blir stadig større. Dette betyr at det er en konkurranse for brukernes oppmerksomhet, noe som blir vanskeligere og vanskeligere å oppnå.

 

Se på følgende statistikk:

Som vi kan se er det enorme mengder innhold som blir konsumert i løpet av en dag av internettbrukere. Hvordan skal man klare å skille seg ut i denne mengden?

 

Internettbrukere skanner – De leser ikke

I 1997 publiserte brukeropplevelse-eksperten Jakob Nielsen en studie som omhandlet hvordan brukere leser på nett. Svaret? «De gjør det ikke. Mennesker leser sjeldent nettsider ord for ord, isteden de skanner siden og tar ut enkelte ord og setninger.» Hvordan kan man bruke dette for å tiltrekke seg publikum?

 

Det er enorme mengder innhold på internett og de fleste interagerer ikke med det meste av innholdet. Det er enda mindre sannsynlig at mennesker vil interagere med tekst, noe som gjør visuelt innhold mer viktig.

 

Visuell innholdsmarkedsføring har blitt mer og mer populært i løpet av de siste årene for en enkel årsak – det fungerer. Mennesker har en tendens til å favorisere visuelt innhold framfor tekst alene. På grunn av dette skiftet, visuelt innhold blir en større prioritet for både B2B og B2C markedsførere.

 

Det er mange former for visuelt innhold, men bilder er fortsatt den mest vanlige formen for visuelt innhold. Her er hvordan bilder kan påvirke ditt innhold og hvor godt det fungerer:

 

Som denne statistikken viser, visuell markedsføring er en solid strategi for å hjelpe bedriftseiere med å øke veksten av bedriften, ekspandere den digitale rekkevidden og påvirke kunder til å kjøpe. Uavhengig om du produserer bilder, infografikk eller video, du må bruke visuelt innhold hvis du ønsker at bedriften din lykkes.

Relaterte nyheter